הג'ינג'ר טעים ומוכרים אותו בשוק ובסופר, משתמשים בו במגוון מאכלים שונים, מוסיפים אותו לתה וקוקטיילים, אפילו למיצי בריאות. ברפואה הסינית משתמשים בו כבר אלפי שנים לריפוי מצבים שונים. אבל מה כל כך טוב בו, למה כל הרעש הזה סביבו?
זה מה שהתגלה במחקרים ממקורות שונים:
- הג'ינג'ר טוב לשמירה על זרימת דם תקינה
- מקל על בחילות בתנועה, בכלי רכב, שייט, טיסה וכו'.
- מטיב עם מערכת העיכול, מקל על ספיגת המזון, ומנטרל רעלים.
- מונע התקררות ושפעת – כאשר מופיעים הסימנים הראשונים, ניתן לצרוך את הג'ינג'ר טרי וחתוך דק, 3 פעמים ביום, בתה או מרק מיסו.
- עוזר במניעת סרטן המעי.
- מפחית רמות כולסטרול בדם.
- עוזר בטיפול בסרטן השחלות.
- מפחית כאב ודלקות- מכיל חומרים נוגדי דלקת, ומשכך כאבים טבעי.
- נלחם במחלות דרכי נשימה שכיחות כמו שיעול.
- מחזק את המערכת החיסונית, כאשר נלקח בכמות קטנה כל יום.
- מסלק בחילות בוקר, עוזר במקרים של שפעת הבטן.
שיהיה בתיאבון ולבריאות!