אינסומניה

כבר 4 לפנות בוקר ואת עדיין ערה? כל רעש קטן מעיר אותך ואז חצי שעה לפחות עד שאתה שוב נרדם? אתה מתעורר לאחר 4-5 שעות שינה ולא יכול להרדם שוב? מרגיש ישנוני ועייף ביום? כל הזמן עצבנית וחרדה לקראת הלילה הבא חסר השינה?
יש פתרון טבעי, ללא תרופות! ניתן לפתור לך את הבעיה לצמיתות – בעזרת הדיקור הסיני.

מהי אינסומניה
השינה היא תהליך הכרחי בגוף. בזמן השינה הגוך מחדש את מאגרי האנרגיה, מנקה את הדם, המחשבות מסתדרות במקומן, הגוף מבריא ומתחדש.
נדודי השינה מתבטאים בקשיים בהרדמות, התעוררות במשך הלילה וקושי להרדם לאחר מכן, התעוררות מוקדמת מדי בבוקר, שינה לא איכותית מספיק.
כתוצאה מכך נפגעת איכות החיים ונוצר תסכול רב בנושא 

תופעת האינסומניה יכולה להיות אקוטית – כאשר נמשכת בין יום אחד למספר שבועות, יכולה להגרם כתגובה לאירוע כלשהו, תגובה למזג אויר, רעשים, עבודה במשמרות, ג'טלג, מחלה, בעיות נפשיות ורגשיות ועוד.
כמו כן התופעה יכולה להפוך לכרונית – להופיע לפחות שלוש לילות בשבוע במשך יותר מחודש.

לקשיי שינה כרוניים יש נטיה להתגבר בגלל התסכול והעייפות המתמדת הנלווים למחסור בשינה. כך לעתים נוצר מעגל קסמים שבו המחסור בשינה מגביר את המצוקה הנפשית שמגבירה את הקושי להרדם.

ראשונית, משנית
אינסומניה ראשונית היא אינסומניה שבאה לבד, ללא קשר לבעיות בריאותיות אחרות
אינסומניה משנית מתרחשת כתוצאה ממצבים בריאותיים שונים אחרים כגון כאבים שונים, דיכאון, חרדה, אסטמה, סרטן, או תרופות שונות, אלכוהול וסמים.
טיפול תרופתי
הטיפול המקובל הוא תרופתי, אמנם ניתן לישון בעזרת התרופות, אין זו שינה עמוקה ומספקת, ונותרת תחושת עייפות גם לאחר השינה. התרופות אינן מרפאות את האינסומניה אלא פועלות נגד הגוף ומאלצות אותו להרדם, ולכן יש להשתמש בהן באופן קבוע, בכך גם להכביד על הכבד והקיבה.

הטיפול הטבעי בשורש הבעיה – לפי הרפואה הסינית

לפי הרפואה הסינית האינסומניה מוגדרת על פי אותם הסימנים אבל האבחנה שונה. היכולת לישון מתקשרת אל הלב, הנפש והדם, אבל הפרעת השינה יכולה להגרם מבעיה בכל אחד מהאיברים הפנימיים.
ברפואה סינית חשוב ביותר להבדיל בין מצב הנגרם מעודף (חום, אש) לבין מצב שנגרם מחוסר בחומרים שונים בגוף (כמו דם, אנרגיית צ'י). בעזרת תשאול מקיף ואבחנה מלאה הנערכים בטיפול הראשון אני (המטפלת ברפואה סינית) מבינה איזה איבר יצא מאיזון ומשפיע על איכות השינה מתאימה את הטיפול הנכון לכל מקרה. בדרך כלל האיברים המעורבים יהיו הכבד, הלב, הכליות והטחול.

שיטות הטיפול הטובות ביותר בהפרעות השינה הן הדיקור הסיני, דיקור האוזן, צמחי המרפא ותרגילי צ'י קונג. 

טיפים לשיפור איכות השינה
על מנת לשפר את איכות השינה מומלץ מאד: להמנע מקפה, עישון ושתיית אלכוהול לפני השינה. להמנע מפעילות גופנית מאומצת כשעתיים לפני השינה, להמנע מארוחות כבדות לפני השינה ובמיוחד המנעות מסוכר.
יש להקפיד על שעות שינה סדירות וקבועות, לא מומלץ להתאמץ כדי להרדם בכוח, לא כדאי לחשוב על זה בכלל ולהרגע כמה שיותר. מומלץ להשתמש בשיטות שונות להרפייה והסחת הדעת ממחשבות לפני השינה. 

*שיטות שונות להרפייה (כגון מדיטציה ותרגילי צ'י קונג) ניתן ללמוד בטיפול בקליניקה